“Uhm, det ser da lækkert ud” sagde sønnike, inden retten nogensinde kom i ovnen, men han fik ret – nudelgratin med skinke og kylling er lækkert!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 40 minutter
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 2142/510 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 479/114
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 325 g nudler
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2 spsk. mel
- 2 spsk. dijonsennep
- 8 dl mælk
- 150 g kyllingestrimler/-tern, toppings
- 200 g skinkestrimler, toppings
- 4 spsk. rasp
- 150 g mager, revet ost
Tilbehør:
- 1 salathoved
- 5 tomater
Sådan tilberedes nudelgratin med skinke og kylling:
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Kog nudlerne efter anvisningen på posen.
- Hæld vandet fra – gem 2 dl.
- Varm margarinen i en gryde, og rør melet i.
- Bag op med mælk og vandet fra nudlerne.
- Smag til med sennep, salt og peber.
- Vend nudler, skinke og kylling i, og hæld det op i et ovnfast fad.
- Drys med rasp og revet ost.
- Sæt gratinen i ovnen i 15-20 minutter, til det er gennemvarmt og har fået lidt farve.
- Snit salaten, og skær tomaterne i små både, og bland det sammen.
- Servér nudelgratinen med den grønne salat med tomater i.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”