Retten her hedder nikålssuppe. Der er dog ikke ni slags kål i, og det skal der heller ikke være. I nikålssuppe skal der være ni forskellige slags grønne urter samt kål. Der er nu slet ikke meget kål i denne nikålssuppe, medmindre jeg tæller broccolien med, som der er minimale mængder af i den wokblanding, jeg har brugt. Men det er jo ikke alle wokblandinger, der er kål i af nogen som helst slags.

Personer

Minutter

Nikålssuppe kaldes også skærtorsdagssøbe eller skærtorsdagskål og er altså en typisk ret på menuen skærtorsdag. Og suppen skal altså være grøn. Og det menes, at grunden til dette er, at skærtorsdag i andre lande kaldes for grøntorsdag.

Nikålssuppe

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. let, flydende margarine
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 dl cremefine fløde, 7 %
  • 500 g grøn wokblanding
  • 3 dl friske, grønne krydderurter efter eget valg – jeg brugte persille, purløg, dild og kørvel
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 2 æg
  • 100 g bacon (helt stykke)
  • 175 g grønne asparges
  • 100 g ærter
  • Rugbrød i skiver, svarende til 280 g i alt

Sådan tilberedes nikålssuppe

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Varm margarinen i en gryde, og svits løg og hvidløg i ca. 5 minutters tid.
  3. Tilsæt bouillon, fløde og wokblandingen, og kog det hele ved jævn varme i 10 minutters tid.
  4. Kog imens æggene smilende – ca. 6 minutter.
  5. Og skær bacon i tern, og steg dem, til de er sprøde.
  6. Læg dem på fedtsugende papir.
  7. Skyl og hak de friske krydderurter.
  8. Kom krydderurter, citronsaft, salt og peber i suppen.
  9. Blend suppen, til den er glat, og smag til.
  10. Skyl asparges, og knæk den nederste træede del af.
  11. Tilsæt asparges og ærter i suppen.
  12. Kog suppen op, og lad den koge i 1 minuts tid.
  13. Rist rugbrødet, og servér suppen med ½ smilende æg, lidt bacontern, et par skiver rugbrød og evt. med lidt friske krydderurter på toppen.
Nikålssuppe

Du kan selv eksperimentere med andre grønne urter – også vilde planter. Lige fra grønkål og vårsalat over brændenælde og skvalderkål til timian og salvie. Så mulighederne er mange.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1440/343
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     578/138
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 19 g

Andre opskrifter med smilende æg

Skidne æg med mørbrad og grovfrites

Skidne æg med mørbrad og grovfrites

Salat med grillet spidskål

Salat med grillet spidskål

Kørvelsuppe

Kørvelsuppe

Gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsebrød

Gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsebrød

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Nikålssuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)