Bløde, sunde müsliboller – eller mysli … – der holder sig friske længe. De smager også særdeles godt lune.
Stk.
Minutter
I stedet for alt det tørre, kan der anvendes müsli (275 g) og frugt (150 g) og dertil rug- og hvedemel. Det ændrer naturligvis på energifordelingen.
Ingredienser
- 30 g gær
- 3 dl vand
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 75 g havregryn
- 75 g solsikkekerner
- 75 g rosiner
- 75 g tørrede abrikoser
- 50 g hasselnødder
- 50 g sesamfrø/græskarkerner
- 3 spsk. hvedeklid
- 75 g rugmel
- 275 g hvedemel
Sådan tilberedes müsliboller
- Skær abrikoser, nødder og evt. rosiner i mindre stykker, afhængig af deres størrelse, og hvor store stykker du ønsker at møde i din bolle .
- Rør gæren ud i lunkent vand – du ved lige netop så varmt, at du ikke kan mærke, at du stikker din lillefinger ned i det. Det må hellere være for koldt end for varmt. For varmt vand ødelægger gærens hæveevne, for koldt vand bevirker bare, at det tager længere tid for gæren at hæve.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem.
- Lad den hæve overdækket et lunt sted i 1 time.
- Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er gennembagte.
- Kategori: Brød/boller
- Antal: 12 stk.
- Tilberedning: 1 time og 45 minutter (inkl. hævetid)
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 1176/280 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1247/297
Protein: 8 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 44 g
Informationer
Opskriftens navn
Müsliboller
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on