Mørbrad med pikantost er en lækker måde at få mørbrad på. 

Personer

Minutter

Vi syntes, at kartoflerne var en smule tørre at få ned, så vi tilsatte en lille klat pikantost (det er regnet med i næringsindholdet).

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (ca. 400 g)
  • Ca. 8 stk. lufttørret skinke
  • 1 pk. Buko light pikantost
  • ½ icebergsalat
  • 1 bk. cherrytomater
  • 1 gul peberfrugt
  • 1/3 agurk
  • ½ ds. majs
  • 1/2 bæger salattern
  • 1 dl Italian dressing

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes mørbrad med pikantost

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Puds/rens mørbraden for fedt og sener. Lav et dybt snit på langs i mørbraden, men ikke helt igennem. Åbn mørbraden, og bank den let. Smør ca. 3/4 af pikantosten på – ikke helt ud til kanten.
  4. Luk mørbraden, og krydr med salt og peber, og pak den ind i tørret skinke.
  5. Læg den på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennemstegt. Hvis osten begynder at “koge over”, eller skinken bliver mørk, så pak mørbraden ind i folie. Hvis skinken ikke er brun og sprød, når mørbraden er færdig, så giv den 3-4 minutter under grillen.
  6. Skyl og snit salaten. Skyl tomaterne og skær dem i både eller halve. Skyl peberfrugten, og skær den i korte strimler. Skyl agurken, og skær den i tern. Lad majs og salattern dryppe godt af.
  7. Blad alle ingredienserne fra pkt. 6 til en salat.
  8. Tilsæt dressing, og vend.
  9. Skær mørbraden i tykke skiver, og servér med salat, kartofler og en klat af den tiloversblevne ost.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2101/500
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    386/92
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med krydret flødeost

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Pasta med pikant sovs

Pasta med pikant sovs

Minisandwich med rejer og ærter

Minisandwich med rejer og ærter

Dampet fisk i ovn

Dampet fisk i ovn

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Mørbrad med pikantost
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)