Stegt mørbradbøf med løg – tilberedt på en lidt anden måde end den gængse. Lækker, let ret både at tilberede og i maven.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1683/401
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat:
     51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     380/90
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 250 g svinemørbrad
  • 1 løg med top
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk. olie
  • 1½ dl vand
  • Meljævning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g nye kartofler
  • Evt. tørrede eller friske krydderurter

Sådan tilberedes mørbradbøf med honningbagte løg:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skrub kartoflerne, og kom dem et ildfast fad penslet med lidt olie.
  3. Sæt kartoflerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre.
  4. Vend af og til. Drys med salt og evt. krydderurter 5-6 minutter før de er færdige.
  5. Skyl løget, og skær det over på langs.
  6. Læg begge halvdele på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Smør halvdelen af honningen på den side der vender opad.
  8. Sæt pladen i ovnen, og bag i 7-10 minutter.
  9. Vend løgene, og smør resten af honningen på.
  10. Bag endnu 7-10 minutter.
  11. Fjern hinder og fedt fra mørbraden.
  12. Skær den ud i 4-5 cm tykke skiver.
  13. Læk dem på skærefladen, og tryk dem lidt med håndroden.
  14. Steg bøfferne i resten af olien – 3-4 minutter på hver side.
  15. Tag hver mørbradbøf af panden, og krydr med salt og peber.
  16. Kog panden af med vandet, og jævn med lidt meljævning.
  17. Smag til med salt og peber.
  18. Anret hver mørbradbøf på aflange tallerkner med honningløg, sovs og kartofler.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!