Medisterpølse er jo… medisterpølse. Der kan selvfølgelig være forskel på kvaliteten. Køb én I kan lide, og servér så denne lækre, friske salat til, og spis jer mæt i den i stedet for i den “fede” pølse.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2163/515 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 603/144
Protein: 6 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 300 g medisterpølse
- 175 g quinoa (kan evt. erstattes af bulgur)
- 1 blomkålshoved
- 1 spsk. citronsaft
- 1 bdt. basilikum
- 75 g mozzarella
- 200 g cherrytomater
- 4 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 skiver rugbrød
Sådan tilberedes medisterpølse med quinoasalat:
- Kog quinoaen efter anvisningen på posen. Hæld den herefter i en sigte, og lad den dryppe af og køle af.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Kog medisterpølsen i et par minutter. Læg den herefter på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen i ca. 15 minutter – giv den evt. lidt grill, for at give den farve.
- Bland hyldeblomst- og citronsaft.
- Hak halvdelen af basilikummen, og bland det i marinaden, og krydr med salt og peber.
- Skær blomkålen i buketter, tomaterne i halve og mozzarellaen i skiver.
- Bland marinade og quinoa. Bland det herefter med blomkål, tomater, mozzarella og resten af basilikumbladene.
- Servér med rugbrød.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”