Engang imellem må man bare prøve noget nyt, noget anderledes, noget helt andet end det man plejer. Det er marineret tofu med tigerrejer og østershatte et eksempel på. Og vi blev ikke skuffede.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 3 spsk. sojasauce
- 1 spsk. vineddike
- 1 spsk. sirup
- 1 tsk. sesamolie
- 1/4 tsk. cayennepeber
- 350 g tofu
- ½ dl vand
- 1 tsk. majsmel
- 2 spsk. olie
- 175 g østershatte
- 250 g sukkerærter
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk ingefær
- 4 forårsløg
- 3 kviste dild
- 300 g tigerrejer
- Salt
- Peber
Tilbehør
- ½ ciabattabrød
Sådan tilberedes marineret tofu med tigerrejer og østershatte
- Bland sojasauce, vineddike, sirup, sesamolie, og cayennepeber i en skål. Skær tofuen i tern, og læg ternene i marinaden.
- Lad tofuen marinere i ca. 30 min.
- Si marinaden fra tofuen, og rør vand og majsmel i den.
- Opvarm halvdelen af olien på en pande. Svits tofuen i den, til ternene er gyldne, ca. 2 min. Tag tofuen op med en hulske.
- Opvarm den resterende olie, og tilsæt de optøede rejer, og steg i 5 minutter. Tilsæt hakkede østershatte, og steg i 3 min. Tilsæt sukkerærterne, og steg dem med i 2 min. Tilsæt presset hvidløg og revet ingefær, og steg yderligere 30 sek.
- Kom tofuen tilbage i panden, og hæld marinaden over. Lad det stege, til marinaden er tyknet lidt. Smag til med salt og peber.
- Kom retten i en skål, og pynt med hakket forårsløg og dildkviste.
- Lun evt. brødet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 50 minutter inkl. marineringstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2432/579 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 614/146
Protein: 11 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Informationer
Opskriftens navn
Marineret tofu med tigerrejer og østershatte
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on