Marineret mørksej – marineret i sojasauce og citron – lækre løg og sunde kikærter. Lyder det lækkert? Det er det helt bestemt.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 rødløg
- 2 tsk. smør
- Lidt friske salvieblade
- 70 g revet, mager ost
- 600 g mørksej
- 2 spsk. sojasauce
- Saften af 1 citron
- Olie til at stege i
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g iblødsatte kikærter
- 2 spsk. sød chilisauce
Sådan tilberedes marineret mørksej med kikærter og bagte løg
- Tænd ovnen på 175° C.
- Pil løgene og skær top og bund af.
- Halvér dem på tværs.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Fordel smørklatter, salvieblade revet i mindre stykker og salt og peber på løgene.
- Bag dem i ovnen i 45 minutter.
- Kog kikærterne i 40-45 minutter i et nyt hold vand tilsat lidt salt, og lad dem derefter dryppe af.
- Tag løgene ud af ovnen, og skru op på 200° C.
- Drys løgene med revet ost og gratiner dem midt i ovnen, til osten bliver gylden – ca. 10 minutter
- Skær fisken i mindre stykker – 5×5 cm – og læg dem i sojasauce og citronsaft i 10 minutter.
- Steg stykkerne hurtigt i varm olie – de skal blot lige tage farve og karamellisere, så pas på de ikke får for længe, for så bliver de tørre og kedelige.
- Vend kikærterne med chilisaucen.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2283/543 - Energifordeling:
Protein: 38 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 567/135
Protein: 13 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Marineret mørksej med kikærter og bagte løg
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on