Mole poblano er en mexikansk ret, hvor der er chokolade i saucen. Vi har tilberedt vores med kakaopulver i stedet. Det giver ikke den samme glatte sauce som med chokolade, men smagen er god nok.

 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 180 g majsmel
  • 90 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 spsk. let, flydende margarine
  • Stegemargarine til stegning af pandekagerne
  • 30 g peanuts
  • 1 løg
  •  1 rød chilipeber
  •  1 spsk. olivenolie
  •  3 fed hvidløg
  •  2 tomater
  •  1 rød peberfrugter
  •  50 g brød – groft af en eller anden art
  •  1 tsk. allehånde
  •  1⁄2 tsk. stødt kanel
  • 3 spsk. kakaopulver
  •  1 dåse kidneybønner
  •   150 g revet mozzzarella
  • Salt

TILBEHØR

  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 dl snittet icebergsalat

Sådan tilberedes majspandekager og mole poblano

  1. Kom majsmel, hvedemel og minimælk i en skål, og pisk det godt sammen.
  2. Tilsæt æg og ½ tsk. salt, og pisk godt igen.
  3. Tilsæt flydende margarine, og rør godt igen.
  4. Opvarm en pandekagepande – eller en anden egnet pande – kom lidt stegemargarine på, og steg/bag 8-9 tynde pandekager heri.

Og så til mole poblano og det øvrige fyld

  1. Hak peanuts groft, og rist dem kort på en tør pande.
  2. Stil dem til side.
  3. Snit chili, løg og hvidløg fint, og sauter i olien i et par minutter i en gryde eller sauterpande.
  4. Skær brødet i tern.
  5. Skær tomater og den ene peberfrugt i tern, og tilsæt dem.
  6. Tilsæt de hakkede peanuts, brød, allehånde og kanel.
  7. Lad det hele simre under låg i ca. 15 minutter.
  8. Skær imens gulerødder, agurk og den sidste røde peber i stænger.
  9. Tænd ovnen på 200° C.
  10. Blend tomatblandingen til en sauce ved hjælp af en stavblender.
  11. Vend kakao og de afdryppede bønner i gryden og smag evt. til med lidt salt.

Og nu til anretningen og færdiggørelsen

  1. Fordel mole poblano på majspandekagerne.
  2. Læg grøntsagsstænger på (der må gerne blive grøntsagsstænger i overskud), rul pandekagerne sammen, og læg dem på sammenføjningen i et ildfast fad.
  3. Drys med mozzarella, og sæt fadet med pandekager og mole poblano i ovnen, og bag dem til osten er gylden.
  4. Servér de varme pandekager med mole poblano sammen med og icebergsalat og resten af grøntsagsstængerne.

Smelt al stegemargarine på pandekagepanden, inden du går i gang, så undgår du en del stegeos – frem for når du skal smelte en lille klat for hver pandekage – hæld den smeltede margarine over i en lille kande eller lignende, og hæld så lidt smeltet margarine på pandekagepanden inden hver pandekage.

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3506/835
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    538/129
    Protein: 7 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med dej

Æbleskiver med bacon og løg

Æbleskiver med bacon og løg

Madpandekager med fyld

Madpandekager med fyld

Fladbrød uden gær

Fladbrød uden gær

Majspandekager med stegt kylling og rosenkål

Majspandekager med stegt kylling og rosenkål

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Majspandekager med mole poblano
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)