Mole poblano er en mexikansk ret, hvor der er chokolade i saucen. Vi har tilberedt vores med kakaopulver i stedet. Det giver ikke den samme glatte sauce som med chokolade, men smagen er god nok.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 180 g majsmel
- 90 g hvedemel
- 3 æg
- 1 spsk. let, flydende margarine
- Stegemargarine til stegning af pandekagerne
- 30 g peanuts
- 1 løg
- 1 rød chilipeber
- 1 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 2 tomater
- 1 rød peberfrugter
- 50 g brød – groft af en eller anden art
- 1 tsk. allehånde
- 1⁄2 tsk. stødt kanel
- 3 spsk. kakaopulver
- 1 dåse kidneybønner
- 150 g revet mozzzarella
- Salt
TILBEHØR
- 2 gulerødder
- ½ agurk
- 1 rød peberfrugt
- 4 dl snittet icebergsalat
Sådan tilberedes majspandekager og mole poblano
- Kom majsmel, hvedemel og minimælk i en skål, og pisk det godt sammen.
- Tilsæt æg og ½ tsk. salt, og pisk godt igen.
- Tilsæt flydende margarine, og rør godt igen.
- Opvarm en pandekagepande – eller en anden egnet pande – kom lidt stegemargarine på, og steg/bag 8-9 tynde pandekager heri.
Og så til mole poblano og det øvrige fyld
- Hak peanuts groft, og rist dem kort på en tør pande.
- Stil dem til side.
- Snit chili, løg og hvidløg fint, og sauter i olien i et par minutter i en gryde eller sauterpande.
- Skær brødet i tern.
- Skær tomater og den ene peberfrugt i tern, og tilsæt dem.
- Tilsæt de hakkede peanuts, brød, allehånde og kanel.
- Lad det hele simre under låg i ca. 15 minutter.
- Skær imens gulerødder, agurk og den sidste røde peber i stænger.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Blend tomatblandingen til en sauce ved hjælp af en stavblender.
- Vend kakao og de afdryppede bønner i gryden og smag evt. til med lidt salt.
Og nu til anretningen og færdiggørelsen
- Fordel mole poblano på majspandekagerne.
- Læg grøntsagsstænger på (der må gerne blive grøntsagsstænger i overskud), rul pandekagerne sammen, og læg dem på sammenføjningen i et ildfast fad.
- Drys med mozzarella, og sæt fadet med pandekager og mole poblano i ovnen, og bag dem til osten er gylden.
- Servér de varme pandekager med mole poblano sammen med og icebergsalat og resten af grøntsagsstængerne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3506/835 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 538/129
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Majspandekager med mole poblano
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on