En lukket pizza med muslinger er et lækkert alternativ til den “almindelige” pizza – hvis en sådan findes.
Personer
Minutter
Normalt er fruen i huset her ikke vild med muslinger, men tilberedt på denne måde gled de fint ned.
Ingredienser
- 10 g gær
- 1¼ dl lunkent vand
- ½ spsk. olie
- 200 g pizzamel
- 1 ds. flåede tomater
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk. sukker
- 1 ds. muslinger
- 1 dl hakket persille
- 200 g mager ost
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g salat eller spidskål
Sådan tilberedes lukket pizza med muslinger
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt olie, ½ tsk. salt og mel (hold evt. lidt mel tilbage).
- Slå dejen godt sammen.
- Dæk skålen til, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.
- Hak løgene groft.
- Varm tomater, løg, pressede hvidløg og sukker i en gryde.
- Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 minutter. Tomatsaucen skal være “tør”.
- Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200° C, og sæt bagepladen ind til opvarmning.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Rul dejen ud til en rund plade (ca. 32 cm i diameter), og læg den på et stykke bagepapir.
- Hæld muslingerne til afdrypning i en sigte.
- Fordel tomatsaucen på halvdelen af dejen – ikke helt ud til kanten.
- Fordel muslinger, persille og osteskiver oven på tomatsaucen.
- Luk pizzaen om fyldet, så den bliver halvmåneformet.
- Tryk kanten sammen med en gaffel, og pensl pizzaen med vand.
- Træk bagepapiret over på den varme bageplade, og bag pizzaen i ca. 20 minutter – til den er gylden.
- Servér med snittet salat eller spidskål.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1818/433 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 439/105
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Lukket pizza med muslinger
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on