Linsesuppe er en dejlig suppe, hvor kyllingen kan erstattes med kalkun. Virkelig velsmagende.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2349/559 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 43 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 330/79
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 450 g kyllingekød
- 3 løg
- 3 skalotteløg
- 1 stor og 1 lille porre
- 1½ spsk. olivenolie
- 1½ spsk. karry
- 3/4 tsk. garam masala
- 3/4 tsk. stødt koriander
- 3 fed hvidløg
- 1½ tsk. fintrevet appelsinskal
- Lidt revet muskatnød
- 3/4 l oksebouillon
- 1 1/8 dl appelsinsaft
- 190 g kogte grønne linser
- 1 1/8 dl fløde, 4 %
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes linsesuppe med kylling:
- Skær kødet i strimler, og sautér det på alle sider i halvdelen af olien.
- Tag kødet op.
- Skær løg, skalotteløg og porrer i tynde ringe, og sautér dem i resten af olien, til de er klare.
- Tilsæt karry, og rist blandingen godt igennem 1-2 minutter.
- Kom garam masala, stødt koriander, hakket hvidløg, appelsinskal og muskatnød i, og vend det godt sammen.
- Hæld bouillon og appelsinsaft på, og lad suppen simre 10 minutter.
- Tilsæt kylling og linser, og kog yderligere 5 minutter.
- Tilsæt fløde, kog igennem, til din linsesuppe jævner let, og smag til med salt, peber, karry og lidt appelsinsaft.
Dommen: