Hurtigt, nemt og billigt, men med tårer i øjnene, er denne suppe tilberedt. Udelad bacon, hvis det skal være en vegetarsuppe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1742/415
Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 331/79
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 6 løg
- 2 æbler
- 125 g kalkunbacon
- 3-4 timiankviste
- 1 l grønsagsbouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g groft brød
- 175 g mager, revet ost
Sådan tilberedes løgsuppe:
- Tænd ovnen på maks. temperatur, og tænd for grillelementet.
- Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en gryde. Stil dem til side.
- Skær løgene i skiver og æblerne i tern, og sauter dem ved middel varme, til løgene er møre.
- Krydr med timianblade, og tilsæt bouillon.
- Lad suppen koge 10 minutter.
- Skær brødet i skiver, og fordel osten på skiverne.
- Pynt med lidt timianblade.
- Gratinér brødene under grillen i ovnen, til osten er smeltet.
- Kom baconen i suppen, kog op, og smag til med salt og peber.
Dommen: