Om du bruger over-, under- eller hele lår, når du vil servere lår i vin, betyder ikke det store. Det smager dejligt, og så fik vi en GI-opskrift mere med i samlingen, og dem har vi ikke for mange af. 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 200 g kikærter
  • 500 g kyllingelår
  • ½ spsk. stegemargarine
  • 5 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 dl hvidvin
  • 1½-2 dl hønsebouillon
  • 400 g rosenkål
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes lår i vin serveret med kikærter og rosenkål

  1. Kog de iblødsatte kikærterne ca. 1 time – de første 10 minutter skal de bulderkoge –  til de er møre, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  2. Drys kyllingelårene med salt og peber, og brun dem godt på alle sider i en gryde i margarinen.
  3. Pil hvidløg og skalotteløg.
  4. Skær skalotteløgene i tynde både.
  5. Tag kyllingen op af gryden, og sauter de hele fed hvidløg, skalotteløgene og rosmarin let i gryden.
  6. Kom kyllingen tilbage i gryden, hæld bouillonen ved, og kog ind til det halve.
  7. Tilsæt hvidvin, og lad kyllingen simre i ca. 40 minutter, til den er mør og gennemstegt.
  8. Kog rosenkålene i 5- 10 minutter, så de er tilpas møre – stadig med lidt bid i.
  9. Tag kyllingestykkerne op af gryden, skum for fedt, og kog løgmassen ind, til den samler sig.
  10. Tilsæt de kogte kikærter.
  11. Kog igennem, og smag til.
  12. Servér med kogte rosenkål.

Før du går i gang

Husk at sætte kikærterne i blød dagen før.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1682/400
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    533/127
    Protein: 9 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med kyllingelår

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder

Kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder

Lørdagskylling

Lørdagskylling

One pot-kylling

One pot-kylling

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Lår i vin serveret med kikærter og rosenkål
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)