Lammestuvning med asparges, ærter og rejer er en skøn ret med lækre grøntsager. Vælg evt. nogle grøntsager, der har sæson, eller som du selv har fra haven af lige nu.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g lammekød i tern
- 4 dl vand
- 2 dl tør hvidvin
- 1 fennikeltop
- 1 spsk. tørret Herbes de Provence
- 2½ dl fløde 4 %
- 2 spsk. mel udrørt i 1 dl vand
- 250 g grønne asparges
- 200 g optøede ærter
- 200 g sukkerærter
- 1 dl finthakket dild
- 200 g rejer
Tilbehør
- 800 g kartofler
- Evt. lidt dildkviste
Sådan tilberedes lammestuvning med asparges, ærter og rejer
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Drys kødet med Herbes de Provence, salt og peber.
- Kom vand, hvidvin og fennikeltop i en gryde, og tilsæt kødet.
- Bring det hele i kog og skum toppen for urenheder.
- Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time, til kødet er mørt.
- Tag fennikeltoppen op, og kassér den.
- Tilsæt fløde og varm stuvningen op.
- Tag gryden af varmen, og jævn med mel udrørt i vand.
- Skær aspargeserne i mindre stykker.
- Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter, og lad stuvningen koge i ca. 2 minutter.
- Vend dild i, og smag til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2258/538 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 578/138
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Lammestuvning med asparges, ærter og rejer
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on