Lammestuvning med asparges, ærter og rejer er en skøn ret med lækre grøntsager. Vælg evt. nogle grøntsager, der har sæson, eller som du selv har fra haven af lige nu.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g lammekød i tern
  • 4 dl vand
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 fennikeltop
  • 1 spsk. tørret Herbes de Provence
  • 2½ dl fløde 4 %
  • 2 spsk. mel udrørt i 1 dl vand
  • 250 g grønne asparges
  • 200 g optøede ærter
  • 200 g sukkerærter
  • 1 dl finthakket dild
  • 200 g rejer

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • Evt. lidt dildkviste

Sådan tilberedes lammestuvning med asparges, ærter og rejer

  1. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Drys kødet med Herbes de Provence, salt og peber.
  3. Kom vand, hvidvin og fennikeltop i en gryde, og tilsæt kødet.
  4. Bring det hele i kog og skum toppen for urenheder.
  5. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time, til kødet er mørt.
  6. Tag fennikeltoppen op, og kassér den.
  7. Tilsæt fløde og varm stuvningen op.
  8. Tag gryden af varmen, og jævn med mel udrørt i vand.
  9. Skær aspargeserne i mindre stykker.
  10. Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter, og lad stuvningen koge i ca. 2 minutter.
  11. Vend dild i, og smag til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2258/538
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     578/138
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med lam

Lammekølle

Lammekølle

Kåldolmere med lam

Kåldolmere med lam

Græske lammefrikadeller

Græske lammefrikadeller

Beyti kebab med rispilaf

Beyti kebab med rispilaf

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Lammestuvning med asparges, ærter og rejer
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)