Der er nu noget ved butterdej, men det er desværre også meget fedt. Men det skal nu ikke afholdes os fra at spise denne ekstremt lækre kyllingepie.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 kyllingeoverlår (ca. 1000 g)
- 4 kartofler
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- 70 g majs
- 2 tsk. friske timianblade
- 2½ dl mornaysauce, den lette
- 150 g frossen butterdej, optøet
- ½ æg
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 5 dl ris
- Evt. et par timiankviste til pynt
Sådan tilberedes kyllingepie
- Kom kyllingelårene i en gryde med vand – så det netop dækker, tilsæt lidt salt og porretoppene.
- Bring det i kog, og kog kødet ved svag varme, under låg i ca. 35 minutter.
- Lad kødet køle af i suppen.
- Skær kartoflerne i store tern, og gulerødder og porrer i tykke, skrå skiver.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Tag kyllingelårene op af suppen og pil skind og ben fra det kogte kyllingekød.
- Si suppen, og kog kartofler og gulerødder i kyllingesuppen ca. 5 minutter.
- Tilsæt porrer, og kog i yderligere 3 min.
- Tag alle grønsagerne op og fordel dem sammen med majsene i et smurt tærte- eller gratinfad med høje kanter.
- Tilsæt kyllingekødet, og drys det hele med salt, peber og timianblade.
- Hæld nogle spiseskefulde af suppen over kød og grøntsager sammen med mornaysaucen.
- Rul butterdejen let ud på en melet bordplade.
- Skær dejen til, så den passer til fadet.
- Læg dejlåget forsigtigt over piefyldet og pres det ned i kanterne.
- Pisk ægget, og pensl dejen med æg.
- Rids en slids i låget, så dampen kan slippe ud.
- Skær eventuelle dejrester ud til pynt på dejen, og læg et par timiankviste på.
- Bag i ca. 25 minutter.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Brug evt. resten af suppen som grundlag for en sauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1 time og 25 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2658/633 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 746/178
Protein: 8 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 23 g
Informationer
Opskriftens navn
Kyllingepie
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on