Der er nu noget ved butterdej, men det er desværre også meget fedt. Men det skal nu ikke afholdes os fra at spise denne ekstremt lækre kyllingepie.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingeoverlår (ca. 1000 g)
  • 4 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 70 g majs
  • 2 tsk. friske timianblade
  • 2½ dl mornaysauce, den lette
  • 150 g frossen butterdej, optøet
  • ½ æg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 5 dl ris
  • Evt. et par timiankviste til pynt

Sådan tilberedes kyllingepie

  1. Kom kyllingelårene i en gryde med vand – så det netop dækker, tilsæt lidt salt og porretoppene.
  2. Bring det i kog, og kog kødet ved svag varme, under låg i ca. 35 minutter.
  3. Lad kødet køle af i suppen.
  4. Skær kartoflerne i store tern, og gulerødder og porrer i tykke, skrå skiver.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Tag kyllingelårene op af suppen og pil skind og ben fra det kogte kyllingekød.
  7. Si suppen, og kog kartofler og gulerødder i kyllingesuppen ca. 5 minutter.
  8. Tilsæt porrer, og kog i yderligere 3 min.
  9. Tag alle grønsagerne op og fordel dem sammen med majsene i et smurt tærte- eller gratinfad med høje kanter.
  10. Tilsæt kyllingekødet, og drys det hele med salt, peber og timianblade.
  11. Hæld nogle spiseskefulde af suppen over kød og grøntsager sammen med mornaysaucen.
  12. Rul butterdejen let ud på en melet bordplade.
  13. Skær dejen til, så den passer til fadet.
  14. Læg dejlåget forsigtigt over piefyldet og pres det ned i kanterne.
  15. Pisk ægget, og pensl dejen med æg.
  16. Rids en slids i låget, så dampen kan slippe ud.
  17. Skær eventuelle dejrester ud til pynt på dejen, og læg et par timiankviste på.
  18. Bag i ca. 25 minutter.
  19. Kog risene efter anvisningen på posen.
  20. Brug evt. resten af suppen som grundlag for en sauce.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 1 time og 25 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2658/633
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    746/178
    Protein: 8 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 23 g

Andre opskrifter med butterdej

Butterdejsstænger

Butterdejsstænger

Laksetærte

Laksetærte

Butterdej med abrikos, pære og gorgonzola

Butterdej med abrikos, pære og gorgonzola

Oksefars i butterdej

Oksefars i butterdej

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kyllingepie
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)