Drop slankekuren var på gæstevisit, sidst vi lavede denne ret. Vi var 6 personer i stedet for 4, så der røg lige et par kyllingelår ekstra i gryden. En nem ret at tilberede ude. En kylling, en pose ærter, en pose bønner, en pose ris, og så er man kørende – salt, peber og karry ligger de fleste mennesker inde med, og skulle majsstivelse ikke være tilgængeligt, kan almindeligt mel anvendes. Kyllingen skal være så mør, at kødet næsten falder fra benene/skroget af sig selv.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2502/596 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 695/166
Protein: 10 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 23 g
Ingredienser:
- En kylling (900 g – køb gerne en større, og brug ca. 500 g kød. Resten kan bruges til pålæg eller fryses ned og bruges senere)
- 300 g ærter
- 5 tsk. mild karry
- 2 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
- 300 g grønne bønner
Sådan tilberedes kylling og ærter i karry:
- Kog kyllingen, til den er helt mør (1-1½ time).
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Fjern skindet fra kyllingen, og tag kødet af skroget (lad evt. kyllingen køle lidt af).
- Bring 8-10 dl af kogevandet fra kyllingen i kog igen, og tilsæt ærter.
- Rør majsstivelsen ud i lidt vand, og jævn sovsen, til den er tilpas tyk.
- Tilsæt kyllingekødet.
- Bland karryen med ca. en halv dl vand, og smag sovsen til med blandingen og salt og peber.
- Resten af karryen kan serveres til, hvis der er mere tilbage, så kan man selv tilsætte lidt mere, hvis man ønsker retten stærkere.
- Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
- Servér kyllingegryden med ris og bønner til.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Catharina: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!