Dejlig saftig kyllingebrystfilet. Vi elsker kylling her i huset. Og så kan det jo laves på rigtig mange forskellige måder.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2024/482 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 468/111
Protein: 9 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 5 kyllingebrystfileter
- 5 kviste timian
- 5 tsk. olie
- 2½ æbler
- 6 forårsløg
- 2,5 spsk. balsamicoeddike
- 1 3/4-2 dl hønsebouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 375 g fuldkornspastaskruer
Sådan tilberedes kylling med pasta og æbler:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Skær æbler i tern og forårsløg i skiver.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og timianblade.
- Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun kødet på begge sider.
- Skru ned til middel varme, og steg kødet, til det er gennemstegt – ca. 10 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden, og hold det varmt.
- Kom æbler og forårsløg på panden, og steg det under omrøring, til æblerne bliver lidt bløde. Stænk med balsamico under stegningen, og tilsæt bouillon lidt efter lidt.
- Bland pastaen i. Smag til med salt og peber.
Dommen: