Superb. Rødbederne bliver møre og velsmagende på denne måde. Og så har den lavt GI.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 1 time – husk at lægge bønnerne i blød et døgns tid.
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2110/502 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 49 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 411/98
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 3 kyllingelår
- 10 g stegemargarine
- 4 spsk. hvid balsamicoeddike
- ½ l hønsebouillon
- 4-5 fed hvidløg
- ½ dl fløde 9 %
- 1 spsk. friskrevet peberrod
- 600 g rødbeder
- 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 rødløg
- ½-1 spsk. korianderfrø
- ½-3/4 dl vand
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1½ dl hvide bønner
- 300 g grønne bønner
- Lidt persille
- ½-1 spsk. friskrevet peberrod
Sådan tilberedes kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder:
- Husk at sætte de hvide bønner i blød i et døgns tid.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Dup kyllingelårene med køkkenrulle.
- Drys med salt og peber, og brun dem let på alle sider i stegemargarinen.
- Hæld eddike på, og lad det koge ind, til eddiken er kogt helt væk.
- Skær hvidløgene i kvarte.
- Tilsæt bouillon og hvidløg ved, læg låg på, og lad det simre i ca. 35-40 minutter, til kødet er helt mør.
- Skyl de de hvide bønner, og kog dem i 30-45 minutter, til de er næsten møre. De skal stadig have bid.
- Skræl rødbederne, og skær dem i 1½ cm tykke stænger.
- Skræl løget, og skær det i tynde både.
- Knus korianderfrøene i en morter.
- Læg rødbeder og løg i et ildfast fad, der er penslet med lidt flydende margarine, drys med koriander, salt og peber, hæld resten af den flydende margarine over, hæld vand ved, og dæk med stanniol.
- Bag rødbederne i ca. 30 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid. Fjern stanniolen de sidste 5 minutter, så den overskydende væde fordamper.
- Tag lårene op af stegevæden, og skum for fedt.
- Blend hvidløgene ud i saucen.
- Kom fløde i, kog ned, og smag til med peberrod, salt og peber.
- Kog de grønne bønner møre i letsaltet vand.
- Servér med friskrevet peberrod og lidt persille.
Dommen: