Det tager lidt tid at lave, men er ikke vanskeligt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1393/332 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 53 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 322/77
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 600 g kulmulefileter med skind
- 2 stk. rødløg
- 2 stk. røde peberfrugter
- ½ dl hønsebouillon
- ½ dl hvidvin
- 1 stk. skalotteløg
- 1 spsk. olie
- 110 g majskerner
- Friskhakket persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes kulmule med majs og rød peberfrugt:
- Vask kartoflerne grundigt, eller skræl dem, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Halver peberfrugterne, og fjern kernerne.
- Bag dem i ovnen med skindsiden opad, indtil skindet bliver sort (15-20 minutter).
- Læg de nu sorte pebre i en plasticpose, og lad dem køle af. Skindet kan herefter nemt fjernes.
- Skær peberfrugterne i mindre stykker.
- Skær skalotteløget i tern, og svits det i en gryde i lidt olie.
- Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvin og hønsebouillon. Lad det småkoge til halvdelen af væden er væk.
- Smag til med salt og peber.
- Pil rødløgene, og skær dem i både.
- Damp rødløgene i en lille smule vand tilsat lidt salt i en gryde i ca. 5 min. Når vandet er næsten dampet væk, tilsættes majskornene og 1 spsk. friskhakket persille.
- Til sidst tilsættes en lille smule olie.
- Smag til med salt og peber.
- Kulmulefileten ridses på skindsiden med en kniv, og krydres med salt og peber.
- Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande (til der er kommet sprød skorpe).
- Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet får en mælkehvid farve.
Dommen: