Så er der fisk på menuen igen. Anden slags fisk end kulmule kan sagtens anvendes. Agurke-tomatsalsaen er dejlig frisk i smagen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1629/388 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 11 %
Kulhydrat: 54 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 426/102
Protein: 9 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 600 g kulmulefilet uden skind
- 400 g cherrytomater
- 3 spsk. hakket basilikum
- 4 cm agurk
- ½ rød eller gul peberfrugt
- 1½ spsk. hakket skalotteløg
- 2 spsk. kapers
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2 tsk. revet citronskal
- 1 tsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 250 g friske, grønne asparges
- 3 dl basmatiris
Sådan tilberedes kulmule med agurke-tomatsalsa:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær cherrytomaterne i kvarter.
- Hak agurk og peberfrugt fint.
- Hak basilikum og skalotteløg fint.
- Bland cherrytomater, agurk, peberfrugt, basilikum, kapers, balsamikoeddike og revet citronskal, rør ½ tsk. salt og knsp. sort peber i.
- Varm olien i en stor stegepande.
- Krydr fisken med salt og peber.
- Steg fisken i olien ca. 1½ minut på hver side, eller indtil kødet flager let.
- Knæk den nederste del af aspargeserne, og blancher dem.
- Servér fisken med salsa, ris og asparges.