Så er der fisk på menuen igen. Anden slags fisk end kulmule kan sagtens anvendes. Agurke-tomatsalsaen er dejlig frisk i smagen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1629/388
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 11 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 426/102
    Protein: 9 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g kulmulefilet uden skind
  • 400 g cherrytomater
  • 3 spsk. hakket basilikum
  • 4 cm agurk
  • ½ rød eller gul peberfrugt
  • 1½ spsk. hakket skalotteløg
  • 2 spsk. kapers
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. revet citronskal
  • 1 tsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 250 g friske, grønne asparges
  • 3 dl basmatiris

Sådan tilberedes kulmule med agurke-tomatsalsa:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skær cherrytomaterne i kvarter.
  3. Hak agurk og peberfrugt fint.
  4. Hak basilikum og skalotteløg fint.
  5. Bland cherrytomater, agurk, peberfrugt, basilikum, kapers, balsamikoeddike og revet citronskal, rør ½ tsk. salt og knsp. sort peber i.
  6. Varm olien i en stor stegepande.
  7. Krydr fisken med salt og peber.
  8. Steg fisken i olien ca. 1½ minut på hver side, eller indtil kødet flager let.
  9. Knæk den nederste del af aspargeserne, og blancher dem.
  10. Servér fisken med salsa, ris og asparges.

Dommen:

Natasha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Farmor:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”