Planen var Kuller på spinat med tomatsauce, men så fik vi gæster. Torsk og kuller minder en del om hinanden, så vi fik halvt af hver. Begge slags er velegnet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1962/467 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 291/69
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 600 g torsk eller kuller eller halvt af hver
- 175 g frossen spinat
- 1,5 dl kaffefløde, 9 %
- 60 g salattern, 5 %
- 8 sorte oliven sorte uden sten
- 10 cherrytomater
- 1 bdt. persille
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- ½ tsk. tørret oregano
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- Krydderi efter eget valg – vi brugte ca. 1 tsk. knuste fennikelfrø
Sådan tilberedes kuller på spinat med tomatsauce:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke skive, læg dem i et ildfastfad, drys med krydderi, og sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre. Vend ofte.
- Giv spinaten et kort opkog, så den tør, og lad den dryppe af.
- Pres væden ud af spinaten, og fordel det i bunden af et lille ildfast fad.
- Krydr med salt og peber og hæld ¾ dl fløde over.
- Skær fisken i passende stykker, og læg dem oven på spinaten.
- Hak/smuldr salatternene.
- Hak olivenener let.
- Skær tomaterne i kvarte, og snit persillen groft.
- Vend oliven, tomat og persille sammen med salattern, dryp med 2 tsk. olivenolien, og krydr med salt og peber.
- Fordel olivenblandingen oven på fiskestykkerne.
- Sæt fadet i ovnen i 12-15 minutter.
- Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter dem møre i resten af olivenolien.
- Tilsæt de flåede tomater og oregano, krydr med salt og peber, og lad det simre 10 minutter.
- Blend saucen helt glat.
- Tilsæt ¾ dl fløde, og smag til.
Velbekomme!
Dommen: