Hvorfor fikse noget der virker? Gode, gammeldags frikadeller smager fint, så hvorfor lave om på det? Fordi disse krydrede farsruller med rødvinssauce – denne afart af den danske frikadelle – også er værd at sætte tænderne i!

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g kalve- og flæskefars
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1½ tsk. stødt koriander
  • 1½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. kommen
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 2 spsk. hvedemel
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 1-2 tsk. tørret rosmarin
  • 3 dl rødvinssauce – gerne hjemmelavet

Sådan tilberedes krydrede farsruller med rødvinssauce

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave eller både.
  3. Læg dem i et ovnfast fad, og krydr med tørret rosmarin.
  4. Sæt fadet i ovnen i 35-35 minutter.
  5. Hak løget fint.
  6. Bland farsen med peber, ingefær, lidt salt, kommen, gurkemeje, koriander, løg, presset hvidløg og 1 dl græsk yoghurt.
  7. Form farsen til 14-16 små pølser.
  8. Dyp dem først i resten af yoghurten, og rul dem derefter i et tyndt lag mel.
  9. Læg farspølserne på en bageplade beklædt med bagepapir
  10. Sæt pladen i ovnen i ca. ½ time ved 200 grader.
  11. Tilbered rødvinssaucen.
  12. Tag pølser og kartofler ud af ovnen, og drys salt over kartoflerne inden servering.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1951/465
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    411/98
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med hakket kød

Chili con carne

Chili con carne

Frikadeller med stuvet spidskål

Leverpostej

Bagt kjødfarce med hvidkaal

Bagt kjødfarce med hvidkaal

Krebinetter med stuvede grønærter

Krebinetter med stuvede grønærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Krydrede farsruller med rødvinssauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)