Det er ikke så ofte, vi spiser vildtkød. Og med ”vi” mener jeg flertallet af den danske befolkning. Medmindre der er en jæger i familien eller i nærmeste omgangskreds. Men det smager lækkert og er vanvittigt mørt og saftigt, hvis det bliver tilberedt korrekt. Og det tager ikke en gang særlig lang tid.

Personer

Minutter

Nu er det ikke sådan, at jeg længe har gået og tænkt, at jeg skulle have fat i et par gode krondyrsteaks. Men under et besøg i Hjortehaven nær Præstø, kiggede vi i deres fryser, hvor der bl.a. var krondyrsteaks. Så vi snuppede en pakke med hjem. Og nu er de spist. Og det er ikke sidste gang vi svinger forbi Hjortehaven – om ikke for andet så for at købe noget vildtkød – selvom haven i høj grad er et besøg værd.

Ingredienser

  • 1 spsk. rosenpeber
  • 4 krondyrsteaks
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl madlavningsfløde, 18 %
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1¾ dl vand
  • 1 spsk. stikkelsbærmarmelade – kan laves efter denne opskrift – eller andet sødende
  • 2 tsk. sojasauce
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. vildtfond
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 850 g kartofler
  • 100 g blandet salat efter eget valg – f.eks. rucola, spinat, krølsalat eller lignende

Sådan tilberedes krondyrsteak i flødesauce

  1. Knus rosenpeberkornene i en morter.
  2. Drys krondyrsteakene på begge sider med salt, peber og knust rosenpeber.
  3. Sæt steakene til side.
  4. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  5. Soigner champignonerne, og skær dem i tykke skiver.
  6. Svits champignonskiverne i halvdelen af smørret, til de er sprøde og har taget farve.
  7. Tag champignonskiverne af panden, og sæt dem og panden til side.
  8. Kom imens resten af smørret samt olien på en anden pande, brun steakene godt af, og steg dem færdige – ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af hvor gennemstegte (eller ikke) du ønsker dem.
  9. Lad steakene hvile, mens du laver saucen.
  10. Tænd under pande nr. 1 igen, hæld fløde og vand på, og rør rundt.
  11. Tilsæt sojasauce, og lad det hele simre i 3-4 minutter under omrøring.
  12. Synes du saucen er for tynd, så rør majsstivelse ud i ¼ dl vand, og tilsæt det under omrøring.
  13. Tilsæt vildtfond til saucen, og smag til med salt og peber.
  14. Servér steakene med sauce, champignoner, kogte kartofler og skyllet salat til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2104/501
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    405/97
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter på steaks

Grillspyd og grillet steak

Grillspyd og grillet steak

Engelsk bør med bagte rodfrugter

Engelsk bør med bagte rodfrugter

Grillet lammesteak med ferskner og rösti

Grillet lammesteak med ferskner og rösti

Bøf bearnaise med pommes frites

Bøf bearnaise med pommes frites

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Krondyrsteak med flødesauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)