Savojkål er ikke det mest anvendte i den danske madlavning, men det er synd. For savojkål smager herligt, og det er ikke specielt kostbart. Samtidig kan det bruges i mange forskellige retter, som f.eks. her til koteletter med savojkål.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 5 svinekoteletter (a ca. 110 g)
  • 1 spsk. olie
  • 7 løg
  • 1 savojkål
  • 1 kg kartofler
  • 10 hele, hvide peberkorn
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. sirup
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes koteletter med savojkål

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Del kålen i 4 -6 stykker, og lad det koge 4 -5 minutter i letsaltet vand.
  3. Skræl kartoflerne, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og lad dem koge i letsaltet vand 4 -5 minutter.
  4. Lad kål og kartofler dryppe af.
  5. Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem hurtigt på en varm, tør pande.
  6. Pil løgene, skær dem i tykke skiver fra top til rod, og svits dem i halvdelen af olien.
  7. Pensl et ovnfast fad med resten af olien. Læg kål i bunden af fadet. Drys de hele peberkorn over. Fordel koteletterne, kartofler, løg og resten af kålen herover. Hæld bouillon, eddike og honning ved. Dæk med låg eller folie.
  8. Sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1821/434
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    359/85
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med savojkål

Torskegratin med savojkål og kartoffelmos

Torskegratin med savojkål og kartoffelmos

Dolmere af savojkål med salattern og oliven

Dolmere af savojkål med salattern og oliven

Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot

Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot

Jægergryde med and

Jægergryde med and

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Koteletter med savojkål
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)