Savojkål er ikke det mest anvendte i den danske madlavning, men det er synd. For savojkål smager herligt, og det er ikke specielt kostbart. Samtidig kan det bruges i mange forskellige retter, som f.eks. her til koteletter med savojkål.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 5 svinekoteletter (a ca. 110 g)
- 1 spsk. olie
- 7 løg
- 1 savojkål
- 1 kg kartofler
- 10 hele, hvide peberkorn
- 2 dl oksebouillon
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. sirup
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes koteletter med savojkål
- Tænd ovnen på 225° C.
- Del kålen i 4 -6 stykker, og lad det koge 4 -5 minutter i letsaltet vand.
- Skræl kartoflerne, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og lad dem koge i letsaltet vand 4 -5 minutter.
- Lad kål og kartofler dryppe af.
- Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem hurtigt på en varm, tør pande.
- Pil løgene, skær dem i tykke skiver fra top til rod, og svits dem i halvdelen af olien.
- Pensl et ovnfast fad med resten af olien. Læg kål i bunden af fadet. Drys de hele peberkorn over. Fordel koteletterne, kartofler, løg og resten af kålen herover. Hæld bouillon, eddike og honning ved. Dæk med låg eller folie.
- Sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1821/434 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 359/85
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Koteletter med savojkål
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on