Vil du lave koteletter med hvidvinssovs – eller andre retter med koteletter – er det en god idé at købe en hel nakkefilet og selv skære den ud til koteletter. Det kan være både billigere og mere lækkert.
Personer
Minutter
Hvidvinssovsen smager lækkert og kan sagtens serveres til andre stegte retter.
Ingredienser
- Koteletter af 500 g nakkefilet
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 3 gulerødder
- 1 porre
- 2 løg
- 1 spsk. hakket persille
- 1 fed hvidløg
- 1½ dl + 2 spsk. hvidvin
- 1 dl fløde, 9 %
- 1 dl minimælk
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 oksebouillonterning
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 3 dl ris
Sådan tilberedes koteletter med hvidvinssovs
- Tænd ovnen på 200° C.
- Krydr koteletterne med salt og peber, og svits dem på en tør pande.
- Læg dem i et ildfast fad.
- Hæld de flåede tomater over.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Ordn og hak det ene løg, porren, hvidløget, gulerødder og persille groft.
- Hæld 2 spsk. hvidvin på panden, og lynsvits grøntsagerne heri.
- Hæld grøntsagerne over koteletterne.
- Sæt fadet i ovnen, til koteletterne er gennemstegt 20-25 minutter.
- Hak det andet løg fint, og svits det i en gryde.
- Tilsæt oksebouillonterning, og svits til terningen er smeltet.
- Tilsæt hvidvinen, og lad det koge ned til det halve.
- Hæld mælk og fløde ved, og kog forsigtigt op.
- Smag til med salt og peber.
- Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2226/530 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 499/119
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Koteletter med hvidvinssovs
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on