Det lyder måske ikke så lækkert men det smager fantastisk på et stykke brød, til æbleskiverne eller oven på flødeskumskagen. Og så bliver der brugt nogle rester.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: Ca. 6,5 dl
- Tilberedning: 70 minutter + afdrypningstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. 100 g:
KJ/Kcal: 699/166 - Energifordeling:
Protein: < 1 %
Fedt: < 1 %
Kulhydrat: 99 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 699/166
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 41 g
Ingredienser:
- 500 g nedfaldsfrugt eller skræller og skrog fra anden tilberedning (vi brugte hovedsagligt æbler)
- 500 g citrusfrugter og -skaller(usprøjtet) (vi brugte citroner, appelsiner og grapefrugter)
- Ca. 1,5 l vand
- 450 g sukker pr. 6,5 dl saft
- Flydende atamon
Sådan tilberedes kompostgele:
- Skyl frugten, og fjern stilk, blomst og evt. urenheder.
- Skær store stykker eller hele frugter i mindrestykker.
- Kom hele molevitten i en stor gryde med vand, så det lige dækker.
- Kog op, og lad det koge i 45-60 minutter, til frugten begynder at safte og blive blød.
- Lad det dryppe af i en saftpose.
- Mål saften op, og tilsæt sukker.
- Kog i ca. 10 minutter, eller til skummet er væk. Husk at røre rundt i samme retning hele tiden – f.eks. med uret – da der ellers vil blive tilført nye luftbobler.
- Hæld den varme kompostgele på rengjorte, atamonskyllede glas, og bind/luk med det sammen.
- Bruger du skruelåg, så vend hurtigt bunden i vejret på glasset og tilbage igen, så lukker låget tæt, og evt. bakterier slås ihjel af den varme kompostgele.
Frys æbleskræller og -skrog og rester af citrusfrugter ned, når du har dem. Skær dem i passende stykker, inden nedfrysning, så er de lige til at kaste i gryden, når der er nok.
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks