Fiskefilet er altid lækkert, men det bliver endnu mere indbydende, når der også er noget lækkert tilbehør på tallerkenen. Det kommer selvfølgelig også an på hvilken fisk, fileten kommer fra. Nogle fisk smager bedre end andre, men alt det er smag og behag.

Personer

Minutter

Fiskefileter er taknemlige at tilberede. Du kan dampe dem, du kan stege dem, du kan grille dem, du kan koge dem, eller du kan komme dem i ovnen og bage, gratinere, farsere dem. Derudover kan du servere alt muligt tilbehør til – selvfølgelig afhængig af hvordan fiskefileten er blevet tilberedt.

Den ret du får her, er serveret med søde løg og grønkål og dertil pasta i en smule flødesovs og med syltet citron. Men du kan vælge meget andet tilbehør. Dog skal du huske på, at næringsindhold og -fordeling ændrer sig, når skifter nogle af ingredienserne ud.

Ingredienser

  • 1 citron – økologisk
  • ½ tsk. fint salt
  • 400 g frisk grønkål
  • 2 store løg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sukker
  • 10 g smør
  • 2 spsk. balsamico- eller sherryeddike
  • 600 g fileter fra rødfisk eller anden fiskefilet uden skind
  • ½ dl fiskefond
  • 300 g tørrede pastapenne
  • ¾ dl madlavningsfløde 4 %
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fiskefilet med søde løg

  1. Skyl citronen, riv skallen i fine strimler – kun det gule, ikke det hvide, det er bittert – og læg dem i en lille skål.
  2. Tilsæt fint salt, og pres citronen ud over, og stil det til side.
  3. Skyl grønkålen, skær de groveste stilke fra, og skær grønkålen i grove strimler.
  4. Blancher grønkålen ved at komme den i en gryde med kogende, let saltet vand i 3-4 minutter, hælde vandet fra, hælde koldt vand over og lade den dryppe af i et dørslag.
  5. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  6. Varm en sauterpande op, kom en til halvanden skefuld olie på.
  7. Vend løgene i olien, krydr med salt og peber, og drys sukkeret over.
  8. Tilsæt en sjat vand (ca. en grydeskefuld), og kog ved middel varme i ca. 7-8 minutter – husk at røre indimellem – til løgene er karamelliseret.
  9. Tilsæt den blancherede, afdryppede grønkål og smør, og rør godt rundt.
  10. Tilsæt eddiken, og lad det koge til væden er helt væk.
  11. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  12. Hæld fløden over den kogte pasta, og lad den koge lidt ned, til den har ”samlet” sig om pennene.
  13. Rør den syltede citronskal i.
  14. Varm en stegepande op, der kan rumme fiskefileterne – eller steg dem på to pander eller ad flere gange – og kom resten af olien på.
  15. Steg fileterne et par minutter på den ene side (”skindsiden”), til de er stegt næsten igennem.
  16. Vend fileterne, tilsæt bouillonen, og steg i ½ minuts tid, til fileterne er lige netop møre.
  17. Anret kålen under fiskefilet, og servér pastaen til.
Dette indlæg er sponseret af Dagens.dk.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2704/644
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     605/145
    Protein: 10 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre utraditionelle opskrifter

Mørbradgryde
Knurhane på grill med tomatsauce
Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg
Skindne æg med mørbrad og grovfrites
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fiskefilet med søde løg
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)