Knurhane er ikke en fisk, man normalt får serveret her i landet. Den er lidt tør i kødet, så det er nødvendigt med noget saft og kraft i tilberedningen. Vi har her valgt at hel knurhane på grill – det kan også gøre under grillen i ovnen – og servere den med en noget utraditionel tomatsauce og et lige så utraditionelt brød.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 hel knurhane
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 bdt. krydderurter efter eget valg – hvad der nu er i krydderurtebedet
  • 1 ds. flåede tomater
  • ½ bladselleristilk
  • 2 spsk. kapers
  • 1 løg
  • 300 g perlebyg
  • 1 spsk. olie
  • Sukker
  • Eddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes knurhane på grill med tomatsauce

  1. Gør grillen klar.
  2. Skyl den hele knurhane, så den er ren og lækker.
  3. Skyl citronen, og skær den i skiver. Læg skiverne ind i knurhanen. Klem saften ud af citronender hen over knurhanen.
  4. Skyl krydderurterne, og læg også dem ind i knurhanen. Læg også gerne nogen oven på den.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Luk evt. med et spyd eller to. Læg knurhanen på grillen, og lad den grille på begge sider, til den er mør.
  7. Pil løget, og skær det i tynde både.
  8. Skyl bladselleristilken, og skær den i små stykker.
  9. Varm olien op i en pande, og sauter løg og bladselleri i et par minutter.
  10. Hæld tomaterne ved, og spæd op med lidt vand.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Lad det hele simre under låg i ca. 10 minutter.
  13. Kog imens perlebyggen.
  14. Smag tomatsaucen til med kapers, sukker, eddike, salt og peber, og rør den kogte perlebyg i.
  15. Servér brødet og tomatsaucen til den grillede knurhane.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2515/599
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    643/154
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 24 g

Andre opskrifter med perlebyg

Vegansk paella med perlebyg

Vegansk paella med perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Knurhane på grill med tomatsauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)