Knurhane er ikke en fisk, man normalt får serveret her i landet. Den er lidt tør i kødet, så det er nødvendigt med noget saft og kraft i tilberedningen. Vi har her valgt at hel knurhane på grill – det kan også gøre under grillen i ovnen – og servere den med en noget utraditionel tomatsauce og et lige så utraditionelt brød.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 hel knurhane
- 1 usprøjtet citron
- 1 bdt. krydderurter efter eget valg – hvad der nu er i krydderurtebedet
- 1 ds. flåede tomater
- ½ bladselleristilk
- 2 spsk. kapers
- 1 løg
- 300 g perlebyg
- 1 spsk. olie
- Sukker
- Eddike
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 skiver brød med blomkålsris
Sådan tilberedes knurhane på grill med tomatsauce
- Gør grillen klar.
- Skyl den hele knurhane, så den er ren og lækker.
- Skyl citronen, og skær den i skiver. Læg skiverne ind i knurhanen. Klem saften ud af citronender hen over knurhanen.
- Skyl krydderurterne, og læg også dem ind i knurhanen. Læg også gerne nogen oven på den.
- Drys med salt og peber.
- Luk evt. med et spyd eller to. Læg knurhanen på grillen, og lad den grille på begge sider, til den er mør.
- Pil løget, og skær det i tynde både.
- Skyl bladselleristilken, og skær den i små stykker.
- Varm olien op i en pande, og sauter løg og bladselleri i et par minutter.
- Hæld tomaterne ved, og spæd op med lidt vand.
- Krydr med salt og peber.
- Lad det hele simre under låg i ca. 10 minutter.
- Kog imens perlebyggen.
- Smag tomatsaucen til med kapers, sukker, eddike, salt og peber, og rør den kogte perlebyg i.
- Servér brødet og tomatsaucen til den grillede knurhane.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2515/599 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 643/154
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 24 g
Informationer
Opskriftens navn
Knurhane på grill med tomatsauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on