Kålgryde er endnu en kålret, der sætter godt gang i maven.

Personer

Minutter

Det er den store gryde, der skal i brug – kål fylder jo meget, inden det falder sammen – og der skal røres grundigt i den, ellers ender det med, at kødet lægger sig i bunden.

Ingredienser

  • 500 g mager oksefars
  • ½-1 hvidkålshoved (ca. 1200 g)
  • 10 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 3 spsk. karry (alt efter stærkhed)
  • 1 liter vand
  • 100 g små pastaer
  • Salt
  • Peber
  •  

Sådan tilberedes kålgryde

  1. Svits kødet i en gryde uden fedtstof.
  2. Tilsæt karry, når kødet har taget farve.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Skyl peberfrugt, og skær dem i tern.
  5. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  6. Snit hvidkålen.
  7. Bland alle grøntsagerne med kødet.
  8. Tilsæt vandet.
  9. Lad det hele småkoge under låg, til alt er mørt.
  10. Kog pastaen med de sidste ca. 10 minutter.
  11. Smag din kålgryde til med salt og peber inden servering.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1933/460
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    203/48
    Protein: 3 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre opskrifter med hvidkål

Kuller med hyldeblomst-hvidkål

Kuller med hyldeblomst-hvidkål

Hvidkålsgratin med oksefilet

Hvidkålsgratin med oksefilet

Brunkål

Brunkål

Bagt kjødfarce med hvidkaal

Bagt kjødfarce med hvidkaal

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kålgryde
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)