Kålgryde er endnu en kålret, der sætter godt gang i maven.
Personer
Minutter
Det er den store gryde, der skal i brug – kål fylder jo meget, inden det falder sammen – og der skal røres grundigt i den, ellers ender det med, at kødet lægger sig i bunden.
Ingredienser
- 500 g mager oksefars
- ½-1 hvidkålshoved (ca. 1200 g)
- 10 gulerødder
- 2 peberfrugter
- 3 spsk. karry (alt efter stærkhed)
- 1 liter vand
- 100 g små pastaer
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kålgryde
- Svits kødet i en gryde uden fedtstof.
- Tilsæt karry, når kødet har taget farve.
- Krydr med salt og peber.
- Skyl peberfrugt, og skær dem i tern.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
- Snit hvidkålen.
- Bland alle grøntsagerne med kødet.
- Tilsæt vandet.
- Lad det hele småkoge under låg, til alt er mørt.
- Kog pastaen med de sidste ca. 10 minutter.
- Smag din kålgryde til med salt og peber inden servering.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1933/460 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 203/48
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 6 g
Informationer
Opskriftens navn
Kålgryde
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on