En lækker, cremet kartoffelsuppe med god smag – men også lidt fed. Perfekt med lidt brød til, hvad enten det er til aftensmad, natmad eller forret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1159/276
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    362/86
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 500 g kartofler
  • 2 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • ½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl minimælk
  • 1 dl fløde 9 %
  • 100 g gorgonzola
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Hakket purløg
  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes kartoffelsuppe med gorgonzola:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger.
  2. Rens porrerne, og skær dem i skiver.
  3. Pil og hak hvidløgene.
  4. Sauter kartofler, porrer og hvidløg i den varme margarine i et par minutter.
  5. Hæld bouillonen over, kog op, og lad det simre til kartoflerne er møre.
  6. Blend grøntsagerne, kom mælk og fløde ved, og smuldr osten i den varme kartoffelsuppe.
  7. Varm op under omrøring, og smag til med salt og peber.
  8. Servér den varme kartoffelsuppe med flute og et drys purløg.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”