En lækker, cremet kartoffelsuppe med god smag – men også lidt fed. Perfekt med lidt brød til, hvad enten det er til aftensmad, natmad eller forret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1159/276 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 362/86
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 500 g kartofler
- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- ½ spsk. Becel let, flydende margarine
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl minimælk
- 1 dl fløde 9 %
- 100 g gorgonzola
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Hakket purløg
- 4 miniflutes
Sådan tilberedes kartoffelsuppe med gorgonzola:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger.
- Rens porrerne, og skær dem i skiver.
- Pil og hak hvidløgene.
- Sauter kartofler, porrer og hvidløg i den varme margarine i et par minutter.
- Hæld bouillonen over, kog op, og lad det simre til kartoflerne er møre.
- Blend grøntsagerne, kom mælk og fløde ved, og smuldr osten i den varme kartoffelsuppe.
- Varm op under omrøring, og smag til med salt og peber.
- Servér den varme kartoffelsuppe med flute og et drys purløg.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”