Denne kartoffelsalat med kidneybønner, kikærter og sennepsdressing er en skøn, frisk kartoffelsalat, som er velegnet til grillmad, stegte retter, fisk i forskellige variationer eller blot med et stykke groft brød. Vi har her valgt en skindstegt kuller.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 dl fromage frais
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. grovkornet sennep
- 1 spsk. kapers
- 700 g kartofler
- 1 dl kidneybønner, der har været stillet i blød i ca. ½ l vand i minimum 10-12 timer
- 1 dl kikærter, der har været stillet i blød i ca. ½ l vand i minimum 10-12 timer
- 2 dl frosne majs
- 1 dl rucolasalat
- 600 g kullerfilet m/skind
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 spsk. olie
- Et par kviste frisk timian
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kartoffelsalat med kidneybønner, kikærter og sennepsdressing
- Skyl de iblødsatte bønner grundigt i et hold vand eller to, og sæt dem over at koge i 40-45 minutter i et nyt hold vand tilsat lidt salt. Husk at koge dem kraftigt de første 10 minutter.
- Hak kapersene.
- Bland fromage frais, citronsaft, dijonsennep, grovkornet sennep og kapers sammen til en dressing.
- Smag dressingen til med salt og peber og evt. mere citron og sennep.
- Sæt dressingen på køl i minimum ½ time.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver, og kog dem i letsaltet vand, til de er næsten møre, tilsæt så majs og rucolasalat, og lad det koge med, til kartoflerne er møre, men uden at koge ud.
- Skyl imens de iblødsatte kikærter på samme måde som kidneybønnerne, og sæt dem over at koge i ca. 20 minutter i letsaltet vand. De skal stadig have bid. Husk at koge dem kraftigt de første 10 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre, og lad det hele køle af.
- Lad kidneybønner og kikærter dryppe af i en sigte eller et dørslag.
- Skær fisken i pæne stykker.
- Fjern eventuelle skæl, og rids på skindsiden.
- Steg fisken i en blanding af olie og flydende margarine.
- Drys med salt og peber og frisk timian.
- Steg i 2-3 minutter, til kødet bliver hvidt, og lad herefter fisken hvile, mens du laver kartoffelsalaten færdig.
- Bland kartofler-majs-rucolasalat, kidneybønner og kikært forsigtigt sammen.
- Tilsæt sennepsdressingen, og vend godt rundt.
Velbekomme!
Kidneybønner og kikærter skal sættes i blød i rigeligt vand minimum 10-12 timer inden kogning.
Har du glemt at sætte bønner/ærter i blød, kan du lave et såkaldt “quick soak”, hvor du koger bønnerne i 2-3 minutter – evt. i saltet vand – slukker og lader dem stå i et par timer. Herefter koger du dem som vanligt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2082/496 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 467/112
Protein: 9 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g