Et lækkert alternativ til den sædvanlige pasta med kødsovs. En ret med både kartofler og ris! Kartoflerne gør retten frisk i smagen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1946/436 - Energifordeling:
Fedt: 6 %
Kulhydrat: 68 %
Protein: 26 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 347/83
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 13 g
Protein: 5 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 2 porrer
- 1 ds. tomatpasta (140 g)
- 1 liter oksebouillon
- 50 g ris
- 500 g kartofler
- 100 g hytteost (3 %)
- 3 tsk. paprika
- 2 løg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 6 stk. groft, hvidt brød!
Sådan tilberedes kartoffelkødsovs:
- Kog bouillonen op i en gryde, og kog risene heri i 10 minutter.
- Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
- Brun farsen uden tilsætning af fedtstof.
- Hak løg, og snit porrerne fint, og tilsæt begge dele, og lad det svitse lidt.
- Tilsæt paprika, og lad det svitse med.
- Rør tomatpasta og hytteost i.
- Bland ris, bouillon og de revne kartofler i.
- Lad retten simre 5 minutter under omrøring.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med groft hvidt brød – evt. varmet i ovn.
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!