Kartoffelboller får en lækker svampet krumme og en skorpe, der er helt som, vi kan lide den, ikke for hård, men heller ikke for blød. Smager godt både som madbrød, til madpakken eller til morgenmaden.
Stk.
Minutter
Ingredienser
- 250 g kartofler
- 2 dl kartoffelvand
- 2 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 1 spsk. honning
- 150 g havregryn
- 1½ tsk. salt
- 600 g hvedemel
Sådan tilberedes kartoffelboller
- Skræl og kog kartoflerne, og mos dem.
- Bland kærnemælk og kartoffelvand.
- Rør gæren ud i det, når vand og mælk er lunkent.
- Bland kartoffelmos, honning, havregryn og salt i.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve i ca. 1 time.
- Del dejen i 14-16 dele, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 14-16 stk.
- Tilberedning: 2 timer og 30 minutter inkl. hævetid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 873/208 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 6 %
Kulhydrat: 81 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 909/217
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 44 g
Informationer
Opskriftens navn
Kartoffelboller
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on