Traditionel, dansk mad i nye klæder. Medisterpølsen og kartoflerne er der som sådan ikke noget revolutionerende i, men “sovsen”… Lækkert! Og velegnet til mange andre retter også. F.eks. stegt fisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2355/561 - Fordelt på:
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 67 %
Protein: 17 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 508/121
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Protein: 4 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler
- 5 tsk. olie
- 1 spsk. frisk, hakket timian
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørret basilikum
- 300 g medisterpølse
- 4 porrer
- 3 tsk. karry
- 5 dl fromage frais, 0,1 %
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 miniflute
Sådan tilberedes karryporrer med medisterpølse og ovnstegte kartofler:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem stave.
- Bland dem med 2 tsk. olie, krydderurter, paprika, salt og peber i en bradepande.
- Sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gennemstegt.
- Rengør porrerne, og skær dem i tynde skiver.
- Varm 2 tsk. olie i gryde, og svits porrerne ved god varme, uden de tager farve.
- Drys karry over, og tilsæt fromage frais.
- Lad det simre i et par minutter, til det har en lidt cremet konsistens, men stadig med bid. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis det er for tykt.
- Smag til med salt og peber.
- Steg medisterpølsen i 1 tsk. olie.
- Servér med flutes – evt. lunet i ovnen.
Dommen: