Traditionel, dansk mad i nye klæder. Medisterpølsen og kartoflerne er der som sådan ikke noget revolutionerende i, men “sovsen”… Lækkert! Og velegnet til mange andre retter også. F.eks. stegt fisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2355/561
  • Fordelt på:
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 67 %
    Protein: 17 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     508/121
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 17 g
    Protein: 4 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler
  • 5 tsk. olie
  • 1 spsk. frisk, hakket timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 300 g medisterpølse
  • 4 porrer
  • 3 tsk. karry
  • 5 dl fromage frais, 0,1 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 miniflute

Sådan tilberedes karryporrer med medisterpølse og ovnstegte kartofler:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem stave.
  3. Bland dem med 2 tsk. olie, krydderurter, paprika, salt og peber i en bradepande.
  4. Sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gennemstegt.
  5. Rengør porrerne, og skær dem i tynde skiver.
  6. Varm 2 tsk. olie i gryde, og svits porrerne ved god varme, uden de tager farve.
  7. Drys karry over, og tilsæt fromage frais.
  8. Lad det simre i et par minutter, til det har en lidt cremet konsistens, men stadig med bid. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis det er for tykt.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Steg medisterpølsen i 1 tsk. olie.
  11. Servér med flutes – evt. lunet i ovnen.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”