Den kolde sovs kan undværes, og tilbehøret kan varieres med andre rodfrugter eller grøntsager. Der kan selvfølgelig også lægges andre grøntsager på end tomater, f.eks. champignoner eller peberfrugt. Så brug evt. denne opskrift på karbonader med krydderost som inspiration.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g kyllingefars
- 4 spsk. mel
- 1 løg
- 4 tsk. fedtfattig krydderost (pikant)
- 2 tomater
- 2 dl A38, 0,1 %
- 2 spsk. krydderurter efter eget valg
- 1 tsk. karry
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 300 g jordskokker
- 1 spsk. olie
- Paprika
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes karbonader med krydderost
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl og skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i tykke skiver.
- Læg dem i en bradepande med olien.
- Drys med paprika, salt og peber.
- Sæt dem i ovnen i ca. 35 minutter.
- Pil løget, og hak det fint.
- Bland fars, mel og løg, og krydr med salt og peber.
- Riv fire stykker folie i passende størrelse.
- Form farsen til fire karbonader, og læg dem på hver sit stykke folie.
- Lav en fordybning i midten af hver karbonade, og kom en teskefuld krydderost i fordybningen.
- Skyl tomater, og skær dem i skiver.
- Fordel tomatskiverne på karbonaderne.
- Luk folien omkring karbonaderne.
- Sæt foliepakkerne i ovnen 20-25 min. før kartofler og jordskokker er færdige.
- Bland A38 med hakkede krydderurter, og smag til med karry, salt og peber.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1847/440 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 394/94
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Karbonader med krydderost
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on