Kalv med estragon tager lidt tid at tilberede, men det meste af tiden, står den og simrer, så du kan sagtens lave noget andet imens.
Personer
Minutter
Der er altså noget ved estragonsauce, som vi ikke kan stå for. Det smager bare så… uhmmmmmm.
Ingredienser
- 800 g magert kalvekød (helt stykke)
- 15 g stegemargarine
- 6 skalotteløg
- ½ tsk. reven citronskal
- 1 bdt. estragon
- ½ dl vand
- ½ dl fløde, 4 %
- 1 spsk. mel
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 600-800 g kartofler
- 200 g ærter
Sådan tilberedes kalv med estragon
- Pil skalotteløgene, og del dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
- Brun kødet i en gryde i margarinen.
- Tilsæt løgene.
- Krydr med salt, citronskal og 2-3 kviste estragon.
- Tilsæt vandet, læg låg på, lad det simre 1-1¼ time, til kødet er mørt.
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tilsæt ærterne de sidste par minutter af kartoflernes kogetid.
- Tag kødet op, og hold det varmt.
- Pisk fløde og mel sammen, og jævn saucen med det.
- Smag til med estragon, salt og peber.
- Skær kødet i skiver, og servér med sauce, kartofler og ærter og evt. lidt surt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning:1½ time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2188/521 - Energifordeling:
Protein: 39 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 35 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 367/88
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Kalv med estragon
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on