Kalkunroulader i æblemost er en dejlig forfriskende ret, som man også sagtens med fordel kunne servere med ris i stedet for kartofler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1646/392
- Energifordeling:
Protein: 40 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 297/71
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 2 æbler
- 1 rødløg
- 50 g revet/høvlet peberrod
- Lidt persille
- 2 spsk. citronsaft
- 500 g kalkunbryst i skiver
- 3-4 skiver lufttørret skinke
- 2 dl æblemost
- 2 dl hønsebouillon
- 200 g spinat
- 1 porre
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes kalkunroulader i æblemost:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200º C.
- Skær æblerne i tern (skræl dem om nødvendigt).
- Pil og hak rødløg.
- Bland æble, løg, peberrod, citronsaft og hakket persille til en salsa.
- Fordel salsaen på kødskiverne, og rul sammen.
- Svøb skinke om (hold sammen med kødnåle).
- Læg kalkunrouladerne i et ovnfast fad, og kom resten af salsaen ved.
- Hæld bouillon og æblemost ved.
- Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
- Snit porren, og bland med spinat, og rist det på en tør pande.
- Kog skyen fra kalkunen ned til det halve, og servér til.
Sådan genopvarmes spinat og persille
Dommen:
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”