Kalkunbryst smager dejligt. Det var i denne omgang købt til formålet og ikke i overskud fra julemiddagen, så dette er ikke en reste-ret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1887/449 - Energifordeling: Protein: 24%
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 55 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 482/115
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 2 dl minimælk
- 4 spsk. kokosmel
- 300 g kalkunbryst
- 1 spsk. olie
- 2 tsk. karry
- 1 løg
- 1 dl vand
- 1/4 hønsebouillonterning
- 2 tsk. mild mangochutney
- 2 tsk. fintrevet, frisk ingefær
- 2 tsk. citronsaft
- Evt. majsstivelse til jævning
- 2 porrer
- 5 gulerødder
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 3 dl ris
Sådan tilberedes kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Kog mælken op med kokosmel, og lad det trække i gryden ca. 5 minutter.
- Pil løget, og hak det.
- Skræl et stykke ingefær, og riv 2 tsk. ingefær.
- Skær kødet i 1 cm tykke skiver.
- Varm imens olien op i en sauterpande.
- Brun kødet, og tag det op.
- Svits karry og løg i sauterpanden. Rør lidt rundt imens.
- Si kokosmælken i en sigte – altså den du lige har ladet trække i 5 minutter i gryden.
- Tilsæt kødet, vand, bouillonterning, mangochutney, ingefær, citronsaft og kokosmælken.
- Kog det hele sammen ca. 10 minutter.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
- Skær den øverste “grove” top og bunden (roden) af porrerne, fjern det yderste lag, skyl porrerne, og skær dem i strimler på langs.
- Kog gulerodsstave og porrestrimler i lidt letsaltet vand. De skal stadig være sprøde. Hæld vandet fra, når de er færdige.
- Jævn evt. gryderetten med 1 spsk. majsstivelse udrørt i ½ dl koldt vand.
- Servér kalkunbryst med ris og dampede grønsager.
Velbekomme!
Dommen: