Her i huset er jordskokker altid et hit, og denne jordskoksuppe med æbler og perlebyg er ingen undtagelse, og flot ser den jo også ud.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2219/528 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 57 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 337/80
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 750 g jordskokker
- 400 g kartofler
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 1 l grøntsagsbouillon
- 200 g light flødeost
- 1 spsk. æblecidereddike
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 dl perlebyg
- 100 g lufttørret skinke
- 2 røde æbler
- Frisk kørvel
Sådan tilberedes jordskoksuppe med æbler og perlebyg:
- Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i små tern.
- Pil løget, og hak det groft.
- Opvarm olien i en stor gryde, og svits jordskokker, kartofler og løg kort tid, uden at de tager farve.
- Tilsæt bouillon, bring det i kog, og lad det koge i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
- Kog perlebyggen i rigeligt, kogende vand i 20 minutter, og lad dem herefter hvile i 10 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Læg skinkeskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter til de er sprøde og gyldne. Bræk dem i små stykker.
- Skær æblerne i bittesmå tern, og vend dem med skinke og plukket kørvel.
- Kom flødeost i suppen, og blend den jævn og glat.
- Varm suppen godt igennem, og smag til med æblecidereddike, salt og peber.
- Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbleknas og perlebyg.
Dommen: