En jævn husmandsret fra den grønne ø. Når først retten er sat over og alle ingredienser kommet i, passer den stort set sig selv. Muskatnød er en tilføjelse, vi selv har fundet på for at give retten lidt mere smag og karisma.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1811/431 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 291/69
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- ½ hvidkålshoved
- 1 kg kartofler
- 5 gulerødder
- 3 løg
- 2 oksebouillonterninger
- 500 gram kalkunstrimler
- 1 spsk. olie
- Muskatnød
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes irsk stuvning:
- Svits kødet i en gryde.
- Pil løgene, hak dem, og svits dem sammen med kødet.
- Krydr med salt og peber.
- Skyl hvidkålen, og snit den groft.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
- Tilsæt grønsagerne, når kød og løg er brunet.
- Hæld vand i gryden, så det lige kan anes i grøntsagerne.
- Kog op, læg låg på, og lad retten stå og simre ved svag varme i en times tid.
- Smag til med salt, peber og muskatnød.
Dommen: