Hvilling er en lækker sild. Den bliver tit brugt til fish ’n’ chips, men den er også mange andre måder at tilberede den på f.eks. ved at panere den i rasp blandet med urter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2522/600 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 525/126
Protein: 9 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 400 g hvillingfilet med skind
- ½ bundt persille
- ½ bundt basilikum
- ½ bundt frisk timian
- ½ dl pinjekerner
- 2 dl rasp
- ½ dl mel
- 1 æg
- 6 gulerødder
- 100 g grønne bønner (haricots verts)
- 1 dåse hvide bønner
- 1 rødløg
- 75 g hvid ost (salattern/feta)
- 10 store, grønne oliven
- 2 tsk. eddike
- 1½ spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 160 g trekornsflute
Sådan tilberedes hvilling paneret i urterasp med fyldig bønnesalat:
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Pluk krydderurterne. Hak al basilikum, ca. 1 tsk. timianblade og halvdelen af persillen – de skal være så tørre som muligt – sammen med pinjekernerne.
- Tilsæt raspen, og kør til det lige er blandet.
- Kom paneringen i en dyb tallerken.
- Rør lidt mel med salt og peber i en anden tallerken, og pisk ægget sammen med en gaffel i en tredje.
- Dup hvillingfileterne tørre, og lav to snit i skindet på hver af dem.
- Vend dem først i mel, dernæst i æg og til sidst i krydderurtepaneringen.
- Lad dem hvile 20 minutter, inden de steges gyldne og sprøde på begge sider i lidt olie.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm tykke stykker med en langt skråt snit.
- Vend gulerødderne med en smule olie, resten af timianen, salt og peber, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er møre med et sprødt bid.
- Kog bønnerne i ca. 2 minutter i letsaltet vand. Skyl dem under koldt vand, og lad dryppe af.
- Hæld vandet fra dåsebønnerne, og skyl også dem under koldt vand.
- Vend gulerødder, 2 slags bønner og resten af persillebladene sammen, og bred dem ud på et fladt fad.
- Snit løget i tynde skiver, og fordel løg, smuldret feta og oliven over salaten.
- Krydr med salt og peber og dryp med olie og eddike efter smag.
- Servér bønnesalaten til den varme hvilling.