Marineret rødspætte… mums. Virkelig lækker måde at tilberede rødspættefileten på eller en anden fiskefilet for den sags skyld. Og dejlig frisk salat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2506/597 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 44 %
Alkohol: < 1 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 521/124
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 600 g rødspættefilet
- 2 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin
- 1 bdt. blandede krydderurter efter eget valg – vi valgte kruspersille, bredbladet persille og timian
- 1 spsk. hele blandede peberkorn
- 1 dl hvedemel
- 3 spsk. let, flydende margarine
- ½ tsk. tørret oregano
- 1 rødløg
- 125 g rucolasalat
- 1 bdt. basilikum
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 250 g cherrytomater
- 1 spsk. honning
- 1 gul peberfrugt
- Saft af ½ citron
- 4 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g “det hurtige brød”
Sådan tilberedes hvidvinsmarineret rødspættefilet med knust peber og lun salat:
- Hak 1 fed hvidløg helt fint, og bland det sammen med hvidvin, citronsaft og 1 spsk. olie.
- Kom fileterne i marinaden, og lad dem marinere på køl i 25 minutter.
- Tænd ovnen på 150° C.
- Halver tomaterne, og vend dem sammen med 1 fed presset hvidløg, oregano, 1 spsk. olie, salt og peber.
- Læg dem med skærefladen opad på en bageplade, og bag dem i ca. 10 minutter.
- Rens peberfrugten, og skær den i mellemstore tern.
- Skær rødløget i smalle både.
- Vend løg og peberfrugt sammen med tomaterne, og bag i yderligere 15 minutter.
- Skyl rucolasalaten, slyng den tør, og striml basilikumbladene.
- Opløs honningen i balsamicoen, og krydr med lidt salt og peber.
- Skyl krydderurterne, dup dem helt tørre, og hak dem fint.
- Knus peberkornene groft i en morter.
- Rør krydderurter, peber og hvedemel sammen med 1 tsk. salt i en dyb tallerken.
- Hæld marinaden fra fileterne, vend dem en ad gangen i krydderurteblandingen, og lad dem hvile i 5 minutter.
- Varm margarinen og 2 spsk. olie på en pande og lad det bruse af.
- Steg fileterne gyldne i fedtstoffet – ca. 2 minutter.
- Tag grøntsagerne ud af ovnen, og vend dem forsigtigt sammen med rucola, basilikum og balsamicodressing, og smag til.
- Servér straks.
Velbekomme!
Dommen: