Personer
Minutter
Ingredienser
- Ca. 500 g svinehjerter
- ½ dåse flåede tomater (Ca. 200 g)
- 2 dl vand
- 1 løg
- 1 lille bdt. persille
- 1 dl madlavningsfløde, 4 %
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g jasminris
Sådan tilberedes hjerter i tomatsauce
- Kog ris efter anvisningen på emballagen.
- Pil løget , og skær det i tern. Rens, og skyl hjerterne, og skær dem i tykke strimler.
- Brun hjertestrimlerne i olien i en stegegryde. Tilsæt det hakkede løget, og lad det brune lidt.
- Tilsæt vand og flåede tomater, og krydr med salt og peber, og lad det hele simre under låg i ½ times tid.
- Rør fløden i, og smag saucen til med salt og peber.
- Skyl persillen, og hak den groft. Drys de kogte ris med den hakkede persille, og servér dem til de varme svinehjerter i tomatsauce.
Skal du servere hjerter for nogle, der “mener”, de ikke kan lide indmad, så skal du prøve min hjertegryde med grov kartoffelmos. Selvfølgelig har jeg fuld forståelse for, at nogle mennesker bare ikke kan lide hjerter, men når man generaliserer og siger, man ikke kan lide indmad, så aner man tit ikke, hvad man taler om.
Hjertegryden bliver lavet af hakkede svine- eller kalvehjerter. Det ændrer på den “mærkelige” konsistens, hjerter har, og det er tit den – og ikke smagen – som folk ikke kan lide … eller også er det bare en aversion imod ordet indmad.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1719/409 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 562/134
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 21 g