Salsa er da en dans!?! Ja, det er. Faktisk flere stilarter inden for dans, der er blandet sammen. Men navnet kommer af det spanske ord for sovs, som altså er salsa.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2436/580 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 66 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 366/87
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 6 tomater
- 2 dl + 4 spsk. barbecuesauce
- 2 løg
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 3 tsk. sukker
- 400 g kyllingemedisterpølse, 5 %
- 4 pitabrød
- 8 majskolber
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 6 dl yoghurt naturel
Sådan tilberedes hjemmelavet salsa og pitabrød til medisterpølse:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skær tomaterne i halve, og fjern kernerne med en ske.
- Hak løget fint.
- Hak tomaterne groft, og bland med 2 dl barbecuesauce, løg, eddike, 2 tsk. sukker, lidt salt og peber.
- Tildæk dit hjemmelavet salsa, og stil den i køleskabet i mindst ½ time.
- Læg medisterpølsen på en bageplade med stanniol.
- Pensl medisteren med 2 spsk. barbecuesauce.
- Steg pølsen i ovnen i ca. 10 minutter.
- Vend den, og pensl med resten af barbecuesaucen.
- Steg medisterpølsen i ca. 10 minutter mere, og vend den igen, og steg ca. 5 minutter.
- Lun pitabrødene med i ovnen de sidste 5 minutter af medisterpølsens stegetid.
- Fjern dækblade, tråde og det nederste af stokken fra majskolberne.
- Skær dem i 4-5 cm stykker.
- Kom dem i 3 l kogende vand tilsat 1 tsk. sukker og et par tsk. salt.
- Kog majsene under låg i ca. 7-8 minutter, og lad dem derefter dryppe af i en sigte.
- Skær medisterpølsen i mindre stykker, og servér den sammen med hjemmelavet salsa, majs, yoghurt og lune pitabrød i mindre stykker.
Velbekomme!
Dommen: