Heldampet knurhane er nok ikke noget, man får serveret ret tit – nogle måske aldrig. Du kan naturligvis bytte fisken ud med en hvilken som helst anden hel fisk, som du ønsker at dampe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person
KJ/Kcal: 2156/513 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 564/135
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 1 kg hel knurhane, renset og uden skæl
- ½ tsk. hvid peber
- Ca. 3 cm ingefær
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. soja sauce
- 3 forårsløg
- 1 stilk bladselleri
- ½ rød snackpeber
- 2 spsk. olie
- Salt
Tilbehør:
- Soja sauce
- Chilisauce
- 6 dl jasminris
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. finthakket ingefær
- 3 fed hvidløg
- 9 dl hønsebouillon
- 1 tsk. salt
- 1 bdt. koriander
Sådan tilberedes heldampet knurhane med krydrede jasminris:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær ingefær fint.
- Bland sesamolie og sojasauce.
- Fjern rod og yderste blade på forårsløgene, og skær løgene i 4 cm lange stykker og derefter strimler.
- Gør ligeledes med bladselleristilken.
- Skær også snackpeberen i tynde strimler a 4 cm
- Vask knurhanen udvendigt, og dup den tør med køkkenrulle.
- Drys med salt og hvid peber, og kom den fint skårede ingefær ind i fisken.
- Smør fisken med olie-soja-blandingen.
- Hæld kogende vand i en bradepande, og læg en rist over.
- Skær et par snit i den fedeste del af fisken, og læg den på risten.
- Damp fisken i 20 minutter.
- Pil og hak hvidløgene fint.
- Skyl koriander, og hak det groft.
- Varm 2 spsk. olie i en stor gryde, og svits det finthakkede ingefær og hvidløg i et minuts tid.
- Tilsæt ris, og svits videre i ca. 3 minutter.
- Tilsæt bouillon, salt og koriander.
- Bring det hele i kog, og skru herefter ned for varmen, læg låg på, og kog i ca. 10-12 minutter.
- Lad risene hvile i 10 minutter, og løsn dem herefter ved at røre rundt i dem med en gaffel.
- Sluk for ovnen, og hæld grøntsagerne over fisken.
- Lad det hele stå med lukket ovndør på eftervarmen i ca. 3 minutter.
- Læg heldampet knurhane med grøntsager på et serveringsfad – gerne opvarmet – varm de sidste 2 spsk. olie op, til den ryger, og hæld den forsigtigt over fisken og grøntsagerne.
- Servér heldampet knurhane med de færdige jasminris.