Er det ikke bare en skøn farvesammensætning denne gulerodssuppe med ingefær og chili har. Som en solskinsdag i august … eller en anden måned. Suppen er fyldt med lækre og sunde sager, som ingefær, gurkemeje, chili og meget, meget mere … nå ja, og gulerødder. En suppe du skal unde dig selv og din familie at smage.

Personer

Minutter

Suppen varmer dejligt en kølig efterårs- eller vinterdag, og så leder den som nævnt tankerne hen på varmere tider med sin flotte, gule farve. Du behøver ikke servere brød til, men hvis du vil, er crostini et godt valg. Bemærk, at det selvfølgelig har indvirkning på næringsindholdet.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 750 g gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 20 g frisk ingefær
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • 4½ dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl græsk yoghurt, 2 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 dåse forkogte kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. paprika – evt. smoked
  • 4 spsk. græsk yoghurt, 2 %
  • Lidt tørrede chiliflager
  • Lidt frisk brøndkarse

Sådan tilberedes gulerodssuppe med ingefær og chili

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Pil løget, og skær det i tern.
  3. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
  5. Varm olien op i en stor gryde, og svits løg og hvidløg.
  6. Skræl og riv imens ingefæren.
  7. Kom revet ingefær og krydderier i gryden, og lad det svitse med i kort tid.
  8. Tilsæt gulerødder, vand og bouillonterning.
  9. Bring det hele i kog, skru ned for varmen, og lad gulerodssuppen simre i ca. 25 minutter, eller til gulerødderne er møre.
  10. Vend imens de skyllede og tørrede kikærter med olie og krydderier, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde – vend ind imellem.
  12. Blend suppen, tilsæt græsk yoghurt, og blend igen.
  13. Smag gulerodssuppen til med de anvendte krydderier samt salt og peber.
  14. Lad suppen simre yderligere 5-10 minutter.
  15. Servér med græsk yoghurt, chiliflager, kikærter og brøndkarse.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1699/405
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 58  %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    345/83
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med kikærter

chana masala

chana masala

Cremet kikærtesuppe med karry

Cremet kikærtesuppe med karry

Lår i vin serveret med kikærter og rosenkål

Lår i vin serveret med kikærter og rosenkål

Suppe med svinekød

Suppe med svinekød

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Gulerodssuppe med ingefær, chili og kikærter
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)