Gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsehorn giver dig nem tilberedning og vidunderlig smag. Og pølsehornene er naturligvis hjemmelavede. Dem kan du lave længe i forvejen og fryse ned.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 store løg
- 1 tsk. stegemargarine
- 1 l vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 950 g gulerødder
- 200 g flødeost naturel
- 1-2 spsk. eddike
- Salt
- Hvid peber
Tilbehør
- 4 pølsehorn
- 4 æg
- Klippet purløg
Sådan tilberedes gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsehorn
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
- Skær løgene i skiver, og svits dem i margarinen.
- Tilsæt gulerødderne, og lad dem svitse med et halvt minuts tid.
- Tilsæt vand, bouillonterninger, og lad suppen koge i 7-8 minutter, til gulerødderne er møre.
- Fyld en sauterpande med vand, en god sjat eddike og ca. 1 tsk. salt.
- Bring vandet lige netop i kog – det må ikke bulderkoge.
- Slå æggene ud i hver sin lille skål.
- Rør med et piskeris eller en grydeske et par gange rundt i vandet – den samme vej – så der kommer cirkulation i vandet.
- Hæld æggene forsigtigt i panden et ad gangen, og saml hviden forsigtigt om blommen med en hulske.
- Lad æggene koge 3-4 minutter, så de stadig er bløde indeni med faste uden på.
- Puds ægget, så det bliver fint rundt og glat.
- Blend suppen, kog op, og tilsæt flødeosten.
- Smag til med salt og hvid peber.
- Servér den varme gulerodssuppe med flødeost i dybe tallerkener med et æg i hver og drysset med purløg. Hertil pølsehorn – enten nylavede eller opvarmede.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1821/434 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 256/61
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsehorn
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on