Gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsehorn giver dig nem tilberedning og vidunderlig smag. Og pølsehornene er naturligvis hjemmelavede. Dem kan du lave længe i forvejen og fryse ned.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 store løg
  • 1 tsk. stegemargarine
  • 1 l vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 950 g gulerødder
  • 200 g flødeost naturel
  • 1-2 spsk. eddike
  • Salt
  • Hvid peber 

Tilbehør

Sådan tilberedes gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsehorn

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
  2. Skær løgene i skiver, og svits dem i margarinen.
  3. Tilsæt gulerødderne, og lad dem svitse med et halvt minuts tid.
  4. Tilsæt vand, bouillonterninger, og lad suppen koge i 7-8 minutter, til gulerødderne er møre.
  5. Fyld en sauterpande med vand, en god sjat eddike og ca. 1 tsk. salt.
  6. Bring vandet lige netop i kog – det må ikke bulderkoge.
  7. Slå æggene ud i hver sin lille skål.
  8. Rør med et piskeris eller en grydeske et par gange rundt i vandet – den samme vej – så der kommer cirkulation i vandet.
  9. Hæld æggene forsigtigt i panden et ad gangen, og saml hviden forsigtigt om blommen med en hulske.
  10. Lad æggene koge 3-4 minutter, så de stadig er bløde indeni med faste uden på.
  11. Puds ægget, så det bliver fint rundt og glat.
  12. Blend suppen, kog op, og tilsæt flødeosten.
  13. Smag til med salt og hvid peber.
  14. Servér den varme gulerodssuppe med flødeost i dybe tallerkener med et æg i hver og drysset med purløg. Hertil pølsehorn – enten nylavede eller opvarmede.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1821/434
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    256/61
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med purløg

Pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges

Pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges

Den grønne suppe

Den grønne suppe

Kartoffelomelet med rucolasalat

Kartoffelomelet med rucolasalat

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Gulerodssuppe med flødeost, pocherede æg og pølsehorn
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)