Gulerodssuppen her kunne næsten lyde som en ret med julens rester – appelsin og kanel i hvert fald. Men selvfølgelig kan du lave den hele året. Og er du så færdig, den er lækker!
Personer
Minutter
Vi spiste op – helt op, så det bliver godt vejr i morgen. Uden opdragelse havde gemalen garanteret slikket gryden også. Tak til svigermor :). Hvis du ikke har risboller på lager eller tid til at at lave dem, så servér med pitabrød – hjemmelavede eller købte… fuldkorns- naturligvis 😉 eller grydebrød.
Ingredienser
- 600 g gulerødder
- 1 løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 kanelstang
- 8 dl vand
- 2 spsk. bouillonpulver – eller 1 bouillonterning
- ½ tsk. chiliflager
- 2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 3 appelsiner)
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 spsk. græsk yoghurt
- Lidt hakket rucolasalat – eller bredbladet persille
- 4 risboller
Sådan tilberedes gulerodssuppe med appelsin, chili og kanel:
- Skræl gulerødderne, og pil løget.
- Skær gulerødder og løg i grove stykker.
- Svits dem i olie med kanelstang et par minutter.
- Tilsæt vand, bouillonpulver/-terning, chiliflager, lidt salt og peber.
- Lad suppen simre ca. 45 minutter under låg, til gulerødderne er helt møre.
- Tag kanelstangen op, og blend suppen.
- Tilsæt appelsinsaft, og smag til.
- Varm evt. bollerne i ovnen eller på en brødrister.
- Hak rucolasalat/bredbladet persille.
- Servér den varme gulerodssuppe med en skefuld græsk yoghurt, rucola-/persilledrys og brød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter –hvis du ikke skal bage brød
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1478/352 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 72 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 268/64
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g