En noget lettere udgave end de sædvanlige gule ærter. Det smagte skønt. Og det er ikke så besværligt at lave gule ærter som i de gode gamle dage.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2341/557 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 62 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 553/132
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 20 g
Ingredienser:
- 400 g gule flækærter – husk at tjekke, om de skal sættes i blød natten over
- Et “gnave”-ben med lidt kød på (ca. 150 g kød)
- 3 gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 2 porrer
- 1 løg
- 1 spsk. hele, sorte peberkorn
- 3 kviste timian
- 1 laurbærblad
- 2½-3 l vand
- Citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 æbler, gerne røde
- 2 skiver rugbrød
- Frisk timian
Sådan tilberedes gule ærter med æble og timian:
- Skær kødet af benet, og læg det til side til senere.
- Skræl gulerødderne, pil løget, og rens bladselleri og porrer, og skær grøntsagerne i grove stykker.
- Læg benet og grøntsagerne i en gryde, og hæld vand ved.
- Læg de hele peberkorn, timiankviste og laurbærblad i et tefilter, og læg det ned i gryden.
- Lad det hele koge i ca. 1½ time.
- Kog imens de gule ærter efter anvisningen på posen.
- Si suppen, og hæld 8 dl af den over de kogte gule ærter, rør rundt, og lad suppen koge i 15 minutter.
- Blend suppen, og spæd evt. med mere suppe, til du får den ønskede konsistens.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Skær kødet og halvdelen af rugbrødet i tern, og steg dem sprøde på en tør pande.
- Skær æblet i tern.
- Anret de gule ærter i dybe tallerkener, og læg kød, brød- og æbletern i midten af hver portion.
- Pynt med timianblade, og servér de gule ærter med det sidste brød, der ikke er blevet brugt.
Dommen: