Græske farspølser på pind, hedder også cevapcici. De smager dejligt, men husk de skal hvile et par timer og gerne natten over. Og husk også at lægge pindene i vand i en halv times tid, inden de skal bruges.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 500 g mager, oksefars
  • 100 g mager flæskefars
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. merian
  • Mel til panering af pølserne
  • 1 spsk. olie

Tilbehør

  • 3 dl ris
  • 4 tomater
  • ½ aubergine
  • 2 dl barbecuesauce

Sådan tilberedes græske farspølser – cevapcici

  1. Pil og knus hvidløgene.
  2. Bland flæske- og oksefars godt, og tilsæt hvidløg, vand, salt, paprika og merian.
  3. Form farsen om hver grillpind til en pølse.
  4. Lad pølserne hvile tildækket i køleskabet et par timer timer eller gerne natten over.
  5. Start grillen.
  6. Vend pølserne i mel.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Skyl tomater og aubergine.
  9. Prik tomaterne, og skær auberginen i skiver, og dryp begge dele med lidt olie.
  10. Grill dem i folie i 15-20 minutter.
  11. Grill pølserne i 15-20 minutter på direkte, høj varme, og vend ofte.
  12. Servér med ris, tomater, aubergine og barbecuesauce.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter + trækketid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2362/562
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    606/144
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 19 g

Andre opskrifter på græske retter

Græske lammefrikadeller

Græske lammefrikadeller

Græsk gulerodssuppe med ærter

Græsk gulerodssuppe med ærter

Græsk farsroulade

Græsk farsroulade

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Græske farspølser
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)